Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Ergonómia és Pszichológia TanszékRólunk mondták

 

Már az egyetemen tudtam, hogy én mindenképpen erre a szakképzésre szeretnék jelentkezni, számomra ez adja a leginkább kézzelfogható tudást, melyet munkám során is hasznosítani tudok majd. A képzésben, az oktatókban,gyakorlati szakemberekben és a hallgatótársakban egyáltalán nem csalódtam, sőt! Kiválónak, színvonalasnak tartom az oktatói, képző gárdát, az egyes tananyagok logikusan követik egymást, s már a kezdetektől gyakorlati lehetőséget, ismereteket kapunk, megkövetelik, hogy alkalmazzuk a tudásunkat, rákésztetnek minket a gondolkodásra, kritikai szemléletmódra, miközben rengeteg háttéranyagot kapunk. A tantermi órák mellett a tréningek, konferenciák, gyárlátogatások színesítették a képzést, melyek legtöbbjéről kizárólag pozitívan tudok nyilatkozni. Ha bármivel kapcsolatban elégedetlenebbek voltunk, kérésünk mindig meghallgatásra talált, a színvonal egyre nő. És külön szeretném kiemelni, hogy a csoportunk a képzésnek, a feladatoknak és saját magának köszönhetően nagyon jól összeért, igazi szakmai közösséggé vált; szabadidőnkben is találkozunk, hogy a baráti szavak mellett szakmai kérdéseket vitassunk meg, amelyet nagy támogatásnak érzek a munkám során is.

Villám Orsolya - végzett hallgató

 

A munkapiacon manapság nehéz az elhelyezkedés, és abban bízom, hogy e szakképzés elvégzése után könnyebben találok munkát akár a versenyszférában is. Pszichológusként végeztem, jelenleg a közszférában dolgozom és szeretném megszerezni a Munka és szervezet szakpszichológusi szakvizsgát. Döntésemet, hogy ide jelentkeztem, nyilván az befolyásolta, hogy ez a képzés csak itt van Budapesten és csupán két éves, így nem kell végeláthatatlan évekig ismét tanulni. Azt tapasztaltam, hogy a képzés vezetése mindent megtesz értünk, nagyon kedvesek és segítőkészek. Maguk az előadók jók, azt adják igazából, amire számítottam. Fontosnak tartanám kiemelni a szakmai kirándulásokat, mint pozitívumot; a terepgyakorlati lehetőségeket, valamint a gyakorlatok megszervezésében való segítségnyújtást, ami valóban egyedülálló és nagy előnye a képzésnek.

Lukács Csilla - hallgató


Én a felsőbb évfolyamba járóktól hallottam, hogy meg vannak elégedve a BME-n folyó képzéssel, ezért vágtam bele. Azt gondoltam, hogy az egyetem hírnevében és a kollégák elmondásaiban meg lehet bízni, és nem csalódtam. Az oktatók és a képzést vezetők nagyon szimpatikusak., ha lehet ilyet mondani, pozitív értelemben csalódtam: felnőttként kezelnek minket, rugalmasak és jó újra egyetemistának lenni, ilyen társaságban. Furcsa volt újra padban ülve tanulni, de az anyagok jók, korrektül állítják össze. Debrecenben végeztem, pszichológián, jelenleg egy multinacionális vállalatnál dolgozom a HR osztályon. Azért kezdtem el a képzést, mert szerettem volna még többet az elméleti oldalával foglalkozni a szakmának, és az itteni előadók a gyakorlatból jönnek, valódi, reális gondolatokat felvonultató szakemberek, akikre érdemes felnézni. A képzés maga gyakorlat orientált, már most tudom alkalmazni a munkahelyemen is, amit eddig itt tanultam, ebből látszik, hogy valóban értelme van. A társasággal jól kijövök, különösen nagy élmény volt, mikor együtt mentünk gyárat látogatni,amit a tanszék és a vendéglátó igen nagy körültekintéssel szervezett meg nekünk. A technológiai rendszer jól kiépített, így egyszerű az alkalmak közti kapcsolattartás, valamint minden időben elérhető. De ki kell emelnem, hogy nem minden csak az oktatáson múlik, fontos, hogy magunk is hozzátegyük mindazt, amit a szakma teljes elsajátítása megkíván.

Kovács Antal - hallgató


A szakmai tudás felfrissítése érdekében, inspirációszerzés miatt, illetve kapcsolatok építések érdekében jelentkeztem a szakképzésre. Munkám során egyre inkább orientálódom a munkapszichológia felé és a képzés segít abban, hogy a későbbiekben megalapozott és jó javaslatokat, ötleteket tudjak tenni. A képzés gyakorlat orientált és változatos, sok sikeres szakembert hívnak meg előadónak, illetve üzemlátogatásokat, különböző tréningeket is szerveznek. A választható gyakorlati témámmal én nagyon elégedett vagyok, valamint jó az együttműködésem az konzulens oktatómmal. Kapcsolatok építésére remek lehetőség nyílik ez előadókkal, csoporttársakkal. A csoport légköre jó, hiszen a képzés struktúrája a tréningekkel, csoport munkákkal valamint a páros gyakorlatokkal hozzájárul társak jobb megismeréseshez.

Mihala Tímea - hallgató


Nekem elsősorban a munkavégzésemhez- munka alkalmassági vizsgálatok végzéséhez- szükséges ez a végzettség, ezért is jelentkeztem, mivel az országban egyedül itt található ilyen képzés. A szakképzés kiegészítése az alapképzésnek. Jó kapcsolatépítési lehetőség is a jövőre nézve. A tanszék, valamint Krasz Kata igyekszik, hogy minden gördülékenyen menjen, és olyan előadókat hívnak meg, akik nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek, a valóságban is találkoztak már azzal, amiről beszélnek. Az előadások alkalmával sok újdonsággal ismerkedhetünk meg, amire egyébként nem lenne rálátásunk, mint például HR-s gyakorlatok, a cégeknél működő belső rendszerek, folyamatok. Maga az egyetemi légkör is kellemes, a Q épületet szép és modern, valamint van internet hozzáférés, büfé és ingyenes a parkolási lehetőség. :)

Liebhardt László - hallgató

 

A jelentkezéshez egy éves munkatapasztalat szükséges és amint ezzel rendelkeztem azonnal jelentkeztem. Szegeden tanultam és már akkor tudtam, hogy ide akarok jönni, mivel érdekel a szervezetpszichológia. Külföldi tanulmányaim során is foglalkoztam a témával és úgy gondolom érdemes is mivel sok cégnek van szüksége a professzionális tudásra. Azért is vagyok itt, hogy profi legyek, kiemelkedő versenyképes tudásra tegyek szert, mivel szerintem manapság sok a kókler a piacon. Egyetemi pörgés után hirtelen jött a váltás a munkahelyi környezetre, amely teljesen más és furcsa volt a számomra, így jó, hogy van megint egy csapat, akikkel időnként összejárunk az órákon kívül is. Nem vagyunk sokan, de egy igazán jó közösség alakult ki, egy bázis ahonnan töltődni lehet. A képzésben nagyon odafigyelnek ránk és az igényeinkre, mondhatni hozzánk igazítják. Persze van egy-két tantárgy, ami az én érdeklődési körömbe nem esik bele, de másokat pedig pont az érdekel. Elégedett vagyok azzal, amit kapok, csepegtetve megkapom a tudást, amiért jöttem.

Lux Viktória - hallgató

 

A munka és szervezetpszichológus szakképzés egyik legnagyobb erényének azt tartom, hogy az elméleti és gyakorlati ismeretek átadásának összhangjára törekszik. Tapasztalt egyetemi oktatók mellett a HR és tanácsadásszakma képviselői is részt vesznek a hallgatók fejlesztésében, így a képzés résztvevői a gyakorlati alkalmazás folyamatába is betekintést nyerhetnek. Ez azért fontos, mert sem magabiztos elméleti tudás, sem pedig a gyakorlati alkalmazás alapos ismerete nélkül nem lehet sikeres szervezetpszichológussá válni, a szervezők pedig ennek megfelelően építik fel és újítják meg folyamatosan a képzés struktúráját.

Kovács Titusz – oktató (Szervezetfejlesztés módszertana, HR gyakorlata)


A képzés mindamellett, hogy lehetőséget biztosít a szakmai fejlődésre, egybegyűjti a munka- és szervezetpszichológiával foglalkozók közösségét Magyarországon. Kiváló fórum arra, hogy baráti, szakmai, és akár üzleti kapcsolatot alakítsunk ki a szakmában dolgozókkal. A hallgatók számos területen kipróbálhatják magukat. A diákokat a gyakornoki munkáik során partnerként kezelik a cégek, élő projektekben vehetnek részt, melyet akár hosszú távú, hivatalos munkakapcsolat is követhet.

Bóka Ferenc – gyakorlati oktató