Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Ergonómia és Pszichológia TanszékSzakmai Gyakorlat

 

ITJobs BorsodChem

A képzés 3. félévében hallgatóink szakmai gyakorlaton vesznek részt, amelynek a célja a szakmai kompetenciák kialakítása és fejlesztése, valamint a közvetlen tapasztalatszerzés és a különböző vizsgálati módszerek megismerése.
A gyakorlóhelyekkel szemben támasztott alapvető követelményünk az, hogy fogadják a hallgatóinkat és olyan futó projektekbe vegyék be őket, amelyekben jelentős szakmai tapasztalatot tudnak szerezni. Ezekkel a cégekkel együttműködési megállapodást is kötünk.

A gyakorlat célja az, hogy hallgatóink betekintést nyerjenek különböző profilú munkahelyek életébe (nagyobb állami vállalatok, versenyszférában működő magáncégek, vállalkozások), részt vegyenek aktuális projektekben, megismerkedjenek különböző munkakörökkel, munkapszichológiai módszerekkel. Hallgatóinknak a gyakorlat során egy komplex feladatot kell elvégezniük, amely eredményeiből beszámolót tartanak az egyetemi keretek között.

Tapasztalatunk szerint a gyakorlati időben rengeteket fejlődnek hallgatóink kompetenciái, ami képessé teszi őket a továbbiakban:

  • elméleti és gyakorlati tudásuk integrálására,
  • a pszichológiai ismereteikhez kapcsolódó eljárások, módszerek, eszközök alkalmazására, 
  • saját maguk és mások tevékenységének értékelésére,
  • a szakmabeli és más szakmákat képviselő munkatársakkal való szakmai együttműködésre.