Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Ergonómia és Pszichológia TanszékA munka- és szervezetpszichológiai szakirány Európa szerte az egyik legnépszerűbb szakirány a fiatalok körében, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy olyan szakembereket képezzünk, akik Európa szerte megállják a helyüket a szakmában. Képzéseink tematikáját a European Association of Work and Organizational Psychology (EAWOP) által létrehozott szakmai követelményeket figyelembe véve állítottuk össze, amely egységes sztenderdet biztosít a munka- és szervezetpszichológiai képzésekben Európa szerte, s amely alapvető feltétele az Európai Pszichológus Diploma (EuroPsy) megszerzésének.

Pszichológia mesterképzés, Munka- és Szervezetpszichológia specializáció

Mesterképzésünket azoknak ajánljuk, akik gyakorlatorientáltak, jó kapcsolat- és kommunikációs képességgel rendelkeznek, nyitottak az új dolgok befogadására, szeretnek projektmunkákban részt venni, érdeklődnek a munkahelyi viselkedés mögött meghúzódó jelenségek feltárása iránt.

Munka- és szervezet szakpszichológus szakirányú továbbképzés

Az egyetemi végzettséggel rendelkezőknek továbbtanulási lehetőséget biztosítunk posztgraduális képzésünkkel. Tanszékünkön 1995 óta működik a megújult, kreditrendszerű Munka- és Szervezetpszichológiai szakképzés, amely keretén belül közel 200 hallgató végzett az elmúlt 13 évben. Az itt végzett munka- és szervezetpszichológiára specializálódott szakemberek jelentős szakmai tapasztalatot szereztek a munkaerőpiacon, akikkel a különböző projektek kapcsán továbbra is kapcsolatban vagyunk, illetve bevonjuk őket az oktatásba.

A tanszékünk alapítója Dr. Antalovits Miklós, aki 1992-től 2006-ig vezette a tanszéket. Őt követte Dr. Izsó Lajos 2006-tól 2012 októberéig. Jelenleg Dr. Takács Ildikó a tanszék vezetője.