Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Ergonómia és Pszichológia TanszékA munka- és szervezetpszichológiai szakirány Európa szerte az egyik legnépszerűbb szakirány a fiatalok körében, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy olyan szakembereket képezzünk, akik Európa szerte megállják a helyüket a szakmában. Képzéseink tematikáját a European Association of Work and Organizational Psychology (EAWOP) által létrehozott szakmai követelményeket figyelembe véve állítottuk össze, amely egységes sztenderdet biztosít a munka- és szervezetpszichológiai képzésekben Európa szerte, s amely alapvető feltétele az Európai Pszichológus Diploma (EuroPsy) megszerzésének.

Munka- és Szervezetpszichológia mesterképzés

Mesterképzésünket azoknak ajánljuk, akik gyakorlatorientáltak, jó kapcsolat- és kommunikációs képességgel rendelkeznek, nyitottak az új dolgok befogadására, szeretnek projektmunkákban részt venni, érdeklődnek a munkahelyi viselkedés mögött meghúzódó jelenségek feltárása iránt.

Munka- és szervezet szakpszichológus szakirányú továbbképzés

Az egyetemi végzettséggel rendelkezőknek továbbtanulási lehetőséget biztosítunk posztgraduális képzésünkkel. Tanszékünkön 1995 óta működik a megújult, kreditrendszerű Munka- és Szervezetpszichológiai szakképzés, amely keretén belül közel 200 hallgató végzett az elmúlt 13 évben. Az itt végzett munka- és szervezetpszichológiára specializálódott szakemberek jelentős szakmai tapasztalatot szereztek a munkaerőpiacon, akikkel a különböző projektek kapcsán továbbra is kapcsolatban vagyunk, illetve bevonjuk őket az oktatásba.

ELTE PDI Munka- és szervezetpszichológia program doktori iskola

Azoknak a végzett pszichológusoknak ajánljuk a doktori képzésünket, akiknek már van néhány éves szakmai tapasztalatuk, és akik szeretnek tudományos kérdésekben elmélyülni, jelenségeket megvizsgálni, kutatni. Az ELTE Doktori iskolájában meghirdetett doktori programunkra jelentkezettek között már többen védték meg disszertációjukat, akik azóta tanszékünk oktatói is lettek.

A tanszékünk alapítója Dr. Antalovits Miklós, aki 1992-től 2006-ig vezette a tanszéket. Őt követte Dr. Izsó Lajos 2006-tól 2012 októberéig. Jelenleg Dr. Takács Ildikó a tanszék vezetője.