Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Ergonómia és Pszichológia TanszékFoglalkoztatási rehabilitációs humán és műszaki szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak

Képzésünk célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott tudással rendelkeznek a megváltozott munkaképességű és fogyatékos személyek munkahelyeinek és munkakörülményeinek szakszerű kialakítása és széles értelemben vett akadálymentesítéséhez kapcsolódó tanácsadás és tervezés területén; a támogató technológiák fejlesztése, tesztelése és minősítése területén; valamint a foglalkozási rehabilitációval összefüggő alkalmasságvizsgálati és képességfejlesztő eszközök alkalmazása terén.

A két féléves szaktanácsadói képzés bemeneti követelménye legalább BSc szintű oklevél műszaki, természet-, orvos-, egészség-, társadalom-, gazdaságtudományi vagy bölcsész (pszichológus) területen. A mérnöki alapvégzettséggel rendelkező jelentkezők számára jelen képzés a BME Építészmérnöki Karán meghirdetett „Rehabilitációs környezettervező mérnök” szakirányú továbbképzés első két félévének teljesítésével egyenértékű (ezeket a féléveket abban a képzésben elismerik).

A képzés 2 félévből áll, levelező munkarendű, önköltséges.

Felvételi irányszám: 20-60 fő

Kapcsolattartó: Pribelszki Ágnes Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Szakfelelős: Dr. Izsó Lajos

Cím: 1117. Budapest, Magyar tudósok körútja 2. Q. épület A szárny I. em. 112.

Elérhetőségek: Pribelszki Ágnes (1) 463-1621, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A levelező képzési formában nagyjából 3 hetente csütörtök-péntek-szombati képzési napokon tartunk személyes konzultációkat, egy félév során összesen 6 alkalommal. Ezen kívül online tanulástámogató rendszerünkben tesszük elérhetővé a tananyagokat, segédleteket, valamint online konzultációs lehetőséget biztosítunk.

Együttműködő partnereink:

A képzés során tanszékünk együttműködő partnerei között találhatók a BME GTK Közgazdaságtan Tanszék, GPK Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék, Gyártástudomány és –technológia Tanszék, ÉPK Lakóépülettervezési Tanszék, Urbanisztika Tanszék, VIK Irányítástechnika és Informatika Tanszék, Távközlési és Médiainformatikai Tanszék, valamint az Egyesült Innovációs és Tudásközpont, valamint megbízott külsős oktatók a Semmelweis Egyetemről, a Pannon Egyetemről és az Óbudai Egyetemről.

Szakmai partnereink a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal, Országos Egészségbiztosítási Pénztár, Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja, Egyetemes Tervezés Kutatóközpont, MTA-SZTAKI W3C Magyar Iroda, amelynek munkatársai az elméleti és gyakorlati oktatásban is részt vesznek megbízott oktatóként.