Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Ergonómia és Pszichológia Tanszék


 

OTDK 2017: Első helyezés a Műszaki Tudományi Szekcióban

1955-ben mindössze száz hallgatóval indult el az Országos Tudományos Diákköri Konferencia. Idén már a XXXIII. alkalommal rendezték meg, összesen közel tizenhatezer diák részvételével, akik ezernél is több előválogatón kerülhettek be a 16 szekció valamelyikébe. Szombaton délelőtt Dr. Szendrő Péter professzor, Jedlik Ányos-díjas mezőgazdasági gépészmérnök, egyetemi tanár köszöntötte a Dunaújvárosi Egyetem által rendezett Műszaki Tudományi Szekció több, mint négyszáz versenyzőjét, akik 53 különböző tagozatban mutatták be tudományos tevékenységüket. A konferencián több színvonalas előadással képviseltette magát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdálkodás és Társadalomtudományi Kara is, amelyek közül tanszékünk több témában is érintett volt. A csütörtök délután megrendezett, műszaki menedzsment I. névre hallgató tagozat előadói különböző, igen színes témákkal fedték le az érintett területet az országos megmérettetésen, akik közül kiemelkedő teljesítménnyel, I. helyen végzett Horváth Andrea, tanszékünk demonstrátor hallgatója.

Horváth Andrea

Az első helyezést elért pályamunka címe a Felhasználók tevékenységeinek adatain alapuló használhatósági vizsgálat összeállítási módszertana és eredményeinek bemutatása, amelyben a hallgató a kutatása a Google Analytics felülete által szolgáltatott (aggregált felhasználói) adatokra alapozva mutatja be, hogy az onnan nyert információk módszertanilag hogyan használhatók fel egy szemmozgás-követéses használhatósági vizsgálat összeállításához. A dolgozat a hangsúlyt ugyan egy jól adaptálható módszertan összeállításának a bemutatására fekteti, de részletesen ismerteti azt is, hogy annak az alkalmazása milyen gyakorlati eredményeket ad egy olyan a hazai vállalkozás példáján keresztül, ahol Magyarországon először vált lehetővé az interneten keresztül történő, egyedi csokoládékreáció összeállítása és vásárlása. A győztes pályamunka megírásában témavezetői segítséget biztosított Szabó Bálint munkatársunk, az Ergonómia és Pszichológia tanszék PhD hallgatója.

Horváth Andrea, Szabó Bálint

Ezúton gratulálunk a hallgatónak az elért eredményért és köszönjük a lelkes munkát a témavezetőjének is! Nagyon büszkék vagyunk a teljes csapatra!