Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Ergonómia és Pszichológia Tanszék


 

Design for All a Kossuth rádió műsorában

Az egyetemes tervezés (Design for All) napjainkban hazánkban még igen új fogalomnak számít, a gyakorlatban pedig csak ritkán találkozunk vele.Tanszékünk képzési kínálatában ezzel a tervezési szemlélettel ismerkedhetnek meg hallgatóink az Ergonómia, az Ergonómiai módszerek és a Tervezés speciális felhasználók számára című kurzusokban, valamint a Foglalkozási rehabilitációs szaktanácsadói szakképzés tantárgyaiban.

Az egyetemes tervezés (Design for All) napjainkban hazánkban még igen új fogalomnak számít, a gyakorlatban pedig csak ritkán találkozunk vele. Tanszékünk képzési kínálatában ezzel a tervezési szemlélettel ismerkedhetnek meg hallgatóink az Ergonómia, az Ergonómiai módszerek és a Tervezés speciális felhasználók számára című kurzusokban, valamint a Foglalkozási rehabilitációs szaktanácsadói szakképzés tantárgyaiban.

ETIKK

Tanszékünk együttműködésben az Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközponttal (ETIKK) ennek a tervezési szemléletnek minél szélesebb körű terjesztését tűzte ki célul oktatási és kutatási tevékenységén keresztül. Dr. Jókai Erika oktatónk az itt hivatkozott interjúban beszél a szemlélet gyakorlati alkalmazásának jelentőségéről és bemutat néhány sikeres tervezési folyamatot és terméket, amelyben a Design for All tervezési szemléletet alkalmazták hallgatóink.

Hangfájlok