Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Ergonómia és Pszichológia Tanszék


 

Magyar Ergonómiai Társaság E2O – Ergonómiai ötlet-pályázat – 2014

E2O – Ergonómiai ötlet-pályázat – 2014 Zárójelentés A MET által 2014. elején meghirdetett E2O ergonómiai ötletpályázatára a 2014. június 30-i határidőre 22 hallgató 23 munkája érkezett be. A pályamunkák a lehető legváltozatosabb témákban születtek, a kombinált utazótáskától a ruhaszárítóig, a hordozható ételmelegítőtől a szekrénybőröndig.

Zsűrizés:

A pályamunkák értékelését és a díjak odaítélését, a pályázati kiírásban megadott szempontok alapján, 2014. szeptember 29-én az OBE Népszínház utcai tanácstermében az alábbi szakértői zsűri végezte:

Szűcs Ágnes egyetemi docens, ÓE Terméktervező Intézet

Hegedűs József Dr., MET

Fodor Lóránt DLA, Magyar Formatervezési Tanács

Kaucsek György Dr., MET, MOME

Szabó Gyula PhD, MET, ÓE Bánki Donát GBM Kar

Díjazott pályamunkák:

Különdíj: Nagyapáti Zoltán, MOME: Lenna pihenőbútor

1. díj: Gyorgyevics Katalin, NYME: Szelektív hulladékgyűjtő

2. díj: Pólya Kinga Zsófia, NYME: Rehabilitációs segédeszköz

3. díj: Egedi Szilvia, NYME: Távirányító idősek számára

Díjak:

Minden pályázó megkapja Maczó Péter: „Ön itt áll” című, a Magyar Formatervezési Tanács által felajánlott infodesign témájú könyvét.

Az 1. helyezett 2015 nyarán részt vehet a 29. ENYE rendezvényen.

A 2. és 3. helyezett a BME Ergonómia és Pszichológia Tanszék által felajánlott könyvjutalomban részesül.

A különdíj a Kinnarps Hungary Kft. által felajánlott tárgyjutalom (WACOM gyártmányú CTH-301 KO-BX típusú "BAMBOO'PAD" Touchpad).

A díjak átadása:

A különdíj átadása 2014. október 13-án 14 órakor a MET szakmai napja keretében megtörtént. Dr. Izsó Lajos a Magyar Ergonómiai Társaság elnöke adta át Nagyapáti Zoltánnak az oklevelet és a touchpadot „Lenna pihenőbútor várandósok részére” című pályamunkájáért. A MFT könyvajándékát pedig Mischinger Gábortól vehette át.

Tekintettel arra, hogy a további díjazottak (és minden további pályázó) a Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatója, a díjak átadására Sopronban került sor, 2014. november 4-én 11 órakor a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar dékáni hivatalában.

A díjakat Dr. Alpár Tibor a kar dékánja, az okleveleket a MET képviseletében Dr. Horváth Péter és Mischinger Gábor adták át a megjelent hallgatóknak. Itt vette át az 1. helyezett Gyorgyevics Katalin (szelektív hulladékgyűjtő tervezése kis lakásba) a jutalomkönyveket és a meghívást a 28. ENYE rendezvényre. Rajta kívül Szabó Andrea (ergonomikus iskolai pad bal és jobb kezes középiskolai diákok számára), Koncz Ramóna (kombinált utazótáska), Bandics Laura (hordozható ital hűtő-melegítő készlet), Németh Adél (többfunkciós konyhai eszköz) és Újszászi Richárd (ruhaszárító) kapták meg a MFT ajándékát.

Zárszóként a Dékán Úr megköszönte a hallgatóinak az aktív részvételt és további pályamunkák készítésére buzdította őket.

résztvevők
résztvevők

 

Nagyapáti Zoltán
Nagyapáti Zoltán

 

Szelektív hulladékgyűjtő
Szelektív hulladékgyűjtő