Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Ergonómia és Pszichológia Tanszék


 

Human Factors: Sustainable Life and Mobility konferencia

Mischinger Gábor 2013. október 16-18. között részt vett és szerepelt a poszter szekcióban a Human Factors and Ergonomics Society, Europe Chapter által rendezett Human Factors: Sustainable Life and Mobility konferencián. A konferencia helyszíne a Museo Nazionale dell’Automobile volt.

Az alábbi tíz szekcióban hangzottak el előadások, illetve került bemutatásra több mint húsz poszter.

  1. Ember-gép interakció
  2. Információfeldolgozás és automatizálás
  3. Mobil termékek és a közlekedés
  4. Pszichofiziológia az ergonómiában
  5. Felszíni közlekedés és szállítás
  6. Munkahelyek
  7. Repülés és űrutazás
  8. Design és infrastruktúra
  9. Felhasználói tapasztalatok

Mischinger Gábor; Szabó Gyula: Sustainable workplaces with ergonomic approach and tools - CERA and the others című eszmefuttatását a fenntartható munkahelyek érdekében a szervező bizottság a poszter szekcióba befogadta és a posztert az Óbudai Egyetem színeiben, TÁMOP-4.2.1.B-11/2/KMR-2011-0001 pályázati forrásból Mischinger Gábor vitte a helyszínre. A konferencia érdekes mozzanata volt a Talking Poszter szekció. A poszterek szerzőinek lehetősége volt egy időzített ppt keretében, egyetlen dia segítségével 40 másodperc alatt a résztvevők érdeklődését felkelteni művűkre. A legjobb, jelentős díjjal kitüntetett poszter (Dafne Priesma, University of Groningen: Shifting from manual to automatic gear when growing old: good advice?) alapján készülő cikk és a korábban elfogadott publikációk 2014. elején lesznek elérhetőek a konferencia hivatalos honlapján.

Itt megtekinthető a részletes program és a szervezők által készített fényképek is ( http://conference.hfes-europe.org ).