Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Ergonómia és Pszichológia Tanszék


 

Foglalkoztatási rehabilitációs humán és műszaki szaktanácsadó szakirányú továbbképzés

A BME Ergonómia és Pszichológia Tanszéke felvételt hirdet a 2014 januárjában induló Foglalkoztatási rehabilitációs humán és műszaki szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szakra. Képzésünk célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott tudással rendelkeznek a megváltozott munkaképességű és fogyatékos személyek munkahelyeinek szakszerű kialakítása és széles értelemben vett akadálymentesítéséhez kapcsolódó tanácsadás és tervezés területén; a támogató technológiák fejlesztése, tesztelése és minősítése területén; valamint a foglalkozási rehabilitációval összefüggő alkalmasságvizsgálati és képességfejlesztő eszközök alkalmazása terén.

A képzés bemeneti követelménye legalább BSc szintű oklevél műszaki, természet-, orvos-, egészség-, társadalom-, gazdaságtudományi vagy bölcsész (pszichológus) területen. A képzés a meglevő alapvégzettségen szerzett ismereteikhez újabb, mérnöki (ergonómiai), valamint azt kiegészítő alkalmazott humán és gazdasági ismereteket ad. A szak főmodulja az ergonómia (mint műszaki tudomány), valamint a munkapszichológia speciális fejezeteinek pilléreire épül.
A képzés 2 félévből áll, levelező munkarendű, önköltséges (250 000 Ft/félév).

A mérnöki alapvégzettséggel rendelkező jelentkezők számára jelen képzés a BME Építészmérnöki Karán meghirdetett „Rehabilitációs környezettervező mérnök” szakirányú továbbképzés első két félévének teljesítésével egyenértékű (ezeket a féléveket abban a képzésben elismerik).

Érdeklődni lehet: Jókai Erika, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Cím: 1117. Budapest, Magyar tudósok körútja 2. Q. épület A szárny I. em. 112.
További információk: http://elearning.rehab.bme.hu Felvételi irányszám: 40 – 65 fő
Jelentkezési határidő: 2014. január 15.
Képzés kezdete: 2014. január 30.