Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Ergonómia és Pszichológia Tanszék


 

Pszichológia MA nyílt nap információk

Idén, 2021. január 14-re a BME Pszichológia Mesterszak nyílt napot hirdetett, amelyen bemutatásra került a Munka- és Szervezet pszichológia és a Kognitív pszichológia – kísérleti vagy neuropszichológia iránnyal is. Alábbiakban az oldalon megtalálhatóak az eseményre készített bemutatkozó anyagok is. A nyílt nap programsorozat február 4-én kerekasztal beszélegtés formájában folytatódik, ahol hallgatóinkkal is beszélhetnek az érdeklődők. Sok szeretettel várunk mindenkit!

Mi a célja a képzésnek?

  • A Pszichológia mesterképzés, Munka- és Szervezetpszichológia specializáció célja, hogy a hallgatók olyan kompetenciákkal rendelkezzenek a képzés végére, amelyek alkalmassá teszik őket arra, hogy sikeresen megállják a helyüket a munka világában tanácsadóként, HR-esként vagy vállalkozóként.
  • A Pszichológia mesterképzés Kognitív pszichológia specializáció – kísérleti vagy neuropszichológia iránnyal képzés célja, hogy a hallgatók olyan kompetenciákkal rendelkezzenek a képzés végére, amelyek alkalmassá teszik őket arra, hogy sikeresen megállják a helyüket akár az elméleti/kutatói/akadémiai világban, akár a gyakorlati, idegtudományi ismeretekre épülő neuropszichológiai munkaközegben.

Mit érdemes tudni a specializációkról?

  • A munka- és szervezetpszichológia specializáció azoknak szól, akik olyan feladatokat szeretnének megoldani a munka és a szervezetek világában, amelyek középpontjában a munkatevékenység, a munkakörnyezet, az egyén és a csoport, a szervezet és a vezetés elemzése, értékelése, fejlesztése áll.
  • A kognitív pszichológia- kísérleti vagy neuropszichológia iránnyal specializációt választók tanulmányainak középpontjában az alapvető kognitív folyamatok működésének és szerepének megismerése áll, valamint mindennek a viselkedés-szervezési, idegrendszeri és neuropszichológiai háttere, gyakorlati alkalmazási lehetőségei.

 

A januári tájékoztatón elhangzott információk az alábbi linkeken, valamint a mellékelt fájlokban találhatóak:

Munka- és szervezetpszichológia 2020. őszi félévének értékelése a tanulók szemszögéből: pdf

Néhány ok, hogy miért érdemes a munka- és szervezetpszichológián tanulni: pdf

Kognitív pszichológia specializáció bemutató prezentációjapdf

 

Facebook oldal
Online kerekasztal beszélgetés a mesterszakról közös szervezésben: 2021. február 4.

Pszichológia_nyilt_nap